2015. július 9., csütörtök

2. hét

Kicsit soknak érzem a napi bejegyzést, úgyhogy most, a 2. héten heti beszámolót írok! Írtam volna előbb is, de ígértem, hogy a következő bejegyzésben részletes beszámolót írok a házi kornspitz-ről, fotókkal illusztrálva! Ám áthúzta a számításaimat az, hogy nem volt usb kábelem a képfeltöltéshez (telefonról).

Hétfőn voltam utoljára dolgozni a nyári szünet előtt, most 6 hét szüneeeet!!! :) Iszonyat hőség volt a hét első felében, tegnap tetőzött (szerda), már anyuék medencéjében is termálfürdő hőmérséklettel szembesültünk, nem igazán volt élvezhető a pancsolás, főleg, hogy árnyékban is 37 fok volt. A héten eddig kedden nyomtam egy zónát, két light kardiót megfejeltem kar- és lábsúlyokkal (45 perc nyújtással együtt). Ez volt reggel, aztán betoppant Reni, és hirtelen felindulásból elindultunk shopping-túrára a szomszéd városba. Szerintem min. 7 km-t legyalogoltunk, késő délután értünk haza, plusz a kánikula… Egész este ittuk a vizet (fejenként 1,5 l), kellett a hidratálás! A lábam lejártam, másnap is éreztem a bal lábfejemben. Szerda este jött a vihar, és mára (csüt.) le is hűlt az idő vagy 18 fokra!



Vasárnap sütöttem ezeket a nagyszerű kiflicskéket, amiket azóta meg is ettünk Renivel és Tomival (mondjuk ő csak egyet evett), de épp elég belőle egy db reggelire! Igazából a kornspitznek titkosított receptje van, szóval valami hasonlóra törekedtem, de nagyon bejött! :D

A kifliforma kialakításának lépései (jobbról balra)

Házi "kornspitz" recept (Limara receptje alapján, kis átalakítással)

Hozzávalók:
220 g BL80 liszt (kenyérliszt)
20 g pirított és őrölt magkeverék
80 g pirított és őrölt zabpehely
20 g búzakorpa
1 ek. zabpehelyliszt
1 tk. sikér
1,5 tk. só
1 mk. őrölt kömény
1 ek. olívaolaj
1 mk. sütőpor
100 g natúr joghurt + kevés tej
2 dl langyos víz + 2 dkg-nyi szárított élesztő + 1 mk. cukor (hagyjuk kelni)

A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba és elvegyítjük egymással. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, valamint a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ezután, ha van, tegyük dagasztó programra kenyérsütő gépbe (nekem ez kb. 2 órás), ez alatt az idő alatt szépen megkel. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk (mérleg segítségével is lehet), a gombócokat kinyújtjuk, feltekerjük és kifli formájúra igazítjuk. Enyhén vizezett ecsettel lekenjük körbe őket, és magkeverékbe görgetjük. Éles pengével bevágjuk a tetejüket 2-3 helyen, letakarjuk konyharuhával és langyos helyre tesszük fél órára kelni.








Amikor megkeltek, kissé szétnyílnak a vágások is:






Sütés előtt lespricceltem őket a kezemmel 6-7-szer vízzel, és a sütő aljába is helyeztem egy félig vízzel töltött sütőformát, hogy jó gőzös legyen a sütő, és nagyra nőjenek a kiflik! 220 fokon sütöttem kb. 20 percig!









 Szendvics belőle:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése